Liceul Teoretic „Elimul Nou” a sărbătorit 15 ani de activitate

Liceul Teoretic „Elimul Nou” a sărbătorit 15 ani de activitate

Liceul Teoretic „Elimul Nou” a sărbătorit 15 ani de activitate

04 Aniversarea Liceului Elimul Nou - 15 ani de activitate

Astăzi am participat la cea de-a 15-a aniversare a Liceului Teoretic „Elimul Nou”. Înfiinţată în 1999 sub auspiciile Bisericii Penticostale „Filadelfia”, această instituţie promovează şi educă copii în baza conceptului biblic despre lume și viață, sădind în inima lor valorile moral-spirituale.

Au început cu 18 copii în şcoala-grădiniţă, iar după 15 ani de activitate prin această instituţie, care a reușit să obțină între timp statutul de liceu, au trecut 333 de elevi.

La sărbătoarea de astăzi a participat şi viceministrul Educaţiei, Igor Grosu. „Vă felicit pentru că sunteţi primul liceu din ţară, care aţi promovat 100% examenele de Bacalaureat”, s-a adresat viceministrul către elevi şi corpul didactic prezent în sală.

La rândul meu, le-am lăsat un gând inspirat din Epistola către Evrei 12:1 „Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte”.

Iar ca motto le-am lăsat un dicton pe care l-am văzut într-un liceu din Nashville, SUA: „Trăiţi ca şi cum aţi muri mâine, învăţaţi ca şi cum aţi trăi o veşnicie”.

Pastorul Bisericii „Filadelfia” în mărturia lui a declarat că totul a pornit de la viziunea comunităţii pe care o conduce: „Ne-am dorit să  avem o instituţie creştină de învăţământ care să crească o generaţie integră în societate. Fratele Valeriu Ghileţchi a fost unul din cei care ne-a ajutat să pornim la acest drum, iar astăzi deja sărbătorim 15 ani de activitate”.

07 Aniversarea Liceului Elimul Nou - 15 ani de activitate

Directorul executiv al liceului Ecaterina Moga susţine că Liceul Teoretic este a doua ei casă. Aici copiii învaţă bazele fundamentale ale Scripturii şi sunt educaţi în teamă și ascultare de Dumnezeu.

La încheiere, Romică Huțuțui, directorul liceului a menționat că această sărbătoare marchează o biruinţă şi este un prilej de mare bucurie, ţinând cont de faptul că este unica instituţie creștină liceală din ţară, fiind o mărturie frumoasă prin performanţele promovate la examene de absolvenţi.

Sper mult că acest exemplu frumos să motiveze și alte biserici evanghelice din țară să fondeze școli creștine, în care să fie educată o nouă generație de oameni competenți și integri capabili să schimbe lucrurile în țară.

Articole asemănătoare

Close