Mîine e prima ședință a noului Parlament

Mîine e prima ședință a noului Parlament

Pe 28 august noul Parlament se va intruni in prima sa sedinta plenara. Dupa cum probabil stiti, cele patru partide democratice au format Alianta pentru Integrare Europeana. Cu toate ca AIE a reusit sa inregistreze progrese semnificative in vederea negocierilor, procesul de negocieri inca n-a fost finalizat. Pe masura ce se apropie prima sedinta, situatia politica devine tot mai tensionata. Partidul comunistilor pune mari presiuni, in special, asupra Partidului Democrat, membru al colaitiei, incercand astfel sa zadarniceasca obiectivele aliantei. Consider ca este foarte important ca AIE sa treaca cu bine primul test si in ciuda presiunilor atat din exterior, cat si din interior, sa ramana unita, sa aleaga Presedintele Parlamentului si sa formeze organele de conducere ale Parlamentului, inclusiv comisiile permanente.

Pe 27 august Moldova sărbătorește 18 ani de independenta. Avand in vedere cele spuse mai sus, rugati-va ca urmatoarea zi dupa Ziua Independentei sa deschida o noua fila in istoria tarii noastre. Rugati-va pentru cei patru lideri ai partidelor democratice. Rugati-va pentru procesul de negocieri ca acesta sa fie finalizat inainte de prima sedinta a Parlamentului. Rugati-va pentru toti deputatii din coalitie ca ei sa fie uniti si integri in toate deciziile care urmeaza sa fie luate.

As vrea de asemenea sa va aduc la cunostinta ca pe 6 august, in cadrul Congresului Uniunii Bisericilor CEB, am prezentat ultimul raport de dare de seama in calitate de Episcop al Uniunii Bisericilor CEB. Tot in aceeasi zi Congresul a ales un nou episcop, pe care vi-l prezint cu bucurie. Acesta este fratele Ion Miron. Rugati-va pentru el si noul Executiv al Uniunii, ca Domnul sa le dea multa sanatate, putere si intelepciune in aceasta lucrare.

Close