Ziua Mulţumirii 2014: "Mulțumirea ca un mod de viață"

Ziua Mulţumirii 2014: "Mulțumirea ca un mod de viață"

Ziua Mulţumirii 2014: „Mulțumirea ca un mod de viață”

Duminică, 12 octombrie, Uniunea Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova a organizat în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, în premieră, Ziua Mulțumirii. La sărbătoare au participat peste 3000 de persoane. Programul a fost variat și bogat. Alături de fanfara Bisericii "Betel" a cântat un cor de bărbați din Germania. Printre vorbitori au fost pastori din Chișinău, iar ca oaspete a fost pastorul Alexandru Sipko din SUA. Fiecare a avut un mesaj axat pe un anumit aspect al mulțumirii. S-a făcut și o rugăciune specială de mulțumire pentru pâine și apă.

Mesajul pe care l-am adresat a fost întitulat "Mulțumirea ca un mod de viață", iar textul a fost din Efeseni 5:20. Cu două mii de ani în urmă, apostolul Pavel a scris o scrisoare creștinilor din Efes în care le spunea: "Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Cristos".

Oamenii au milioane de motive ca să nu-i mulţumească lui Dumnezeu. Dacă Pavel le cerea credincioșilor să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru toate lucrurile în împrejurările de atunci, cu atât mai mult noi în condiții de libertate ar trebui să îi mulțumim Lui. Avem datoria să îi mulţumim pentru toate binecuvântările pe care le primim, pentru patrie, pentru pace, pentru pâine, dar și pentru încercările prin care trecem. De asemenea, trebuie să îi mulţumim pentru Isus Cristos, pentru iertare, răscumpărare şi viaţa veşnică pe care o avem în El.

În SUA există un obicei. Oamenii care au lucruri vechi le scot în faţa casei sau a garajului şi le vând. Se spune că o dată diavolul şi-a scos şi el în faţa garajului lucrurile folosite pe care le avea. Printre ele erau ura, răutatea, invidia, mândria, ipocrizia şi alte vicii. Fiecare viciu avea un preț. Știţi care dintre lucruri era cel mai scump?! Nemulţumirea. Şi când a fost întrebat de ce vinzi nemulţumirea atât de scump, el a răspuns: „Pentru că oamenii niciodată nu îşi dau seama că nemulţumirea îmi aparţine mie”. Mulţumirea îi aparţine lui Dumnezeu, iar nemulţumirea celui rău. Iată de ce ne-am adunat ca să îi mulţumim lui Dumnezeu.

În încheiere, aș vrea menționez o personalitate care a marcat istoria SUA. La vârsta de 7 ani familia lui a fost dată afară din casă, pentru că nu aveau cu ce plăti chiria. La 9 ani i-a murit mama. La 20 de ani l-au dat afară de la lucru. La vârsta de 23 de ani şi-a pierdut afacerea şi a rămas plin de datorii. La vârsta de 28 de ani, prietena pe care o iubea a refuzat să se căsătorească cu el. La vârsta de 37 de ani a pierdut alegerile în Congres. Peste patru i-a murit fiul. La 45 de ani a pierdut alegerile în Senat. La 51 de a ajuns să fie ales al 16-lea preşedinte la Statelor Unite. Peste doi ani, în 1963, el a fost preşedintele care a introdus oficial în SUA Ziua Mulţumirii. Numele lui este Abraham Lincoln. După atâtea necazuri, când a ajuns preşedinte a decis totuși să instaureze Ziua Mulţumirii. Peste doi ani a fost asasinat, dar a rămas în istorie ca preşedintele care a introdus în istoria ţării Ziua Mulţumirii.

Cred că avem şi noi nevoie de o zi specială a mulţumirii. Mulţumirea trebuie să fie un mod de viaţă. Dumnezeu să binecuvânteze Moldova cu oameni mulțumitori.

Related Articles

Close