"Biblia ne-a fost dată nu pentru a ne informa, ci pentru a ne transforma”

"Biblia ne-a fost dată nu pentru a ne informa, ci pentru a ne transforma”

„Biblia ne-a fost dată nu pentru a ne informa, ci pentru a ne transforma”

Bugeacul a câştigat Concursul Naţional de cunoştinţe Biblice asupra Noului Testament.

Astăzi am avut bucuria de a fi împreună cu cei peste 500 de tineri din toată ţara adunaţi la Biserica “Isus Salvatorul” pentru Concursul Naţional de cunoştinţe Biblice asupra Noului Testament. Fiecare regiune a fost reprezentată de câte cinci persoane. Competiţia plină de emoții a fost câştigată de regiunea Bugeac. Locul II a fost ocupat de comunitatea de Chişinău, iar pe locul trei s-a plasat comunitatea de Bălţi.

Pe lângă competiţia acerbă, participanţii au avut parte de o masă bogată atât pe plan spiritual, cât şi fizic. În program cu mesaje au participat: pastorul Bisericii “Betel” din Timişoara, Petru Bulica, Preşedintele Federaţiei Europene Baptiste, Valeriu Ghileţchi şi pastorul Bisericii “Golos Istinî”, Vitalie Pochidca. Mesajele au fost transmise prin traducere în două limbi, română şi rusă. La eveniment au participat tineri din toate regiunile ţării, inclusiv, Transnistria. Câştigătorii au primit câte o Biblie nouă, cărţi şi suvenire. Locul II şi III, la fel, au primit câte un set de cărţi.Am vorbit tinerilor despre “Cunoaşterea Bibliei şi aplicarea ei”, iar tezele principale au fost: Biblia este temelia pentru viaţa de credinţă. Cuvântul are viaţă în sine. Biblia ne-a fost dată nu pentru a ne informa, ci pentru a ne transforma.”

A cunoaşte Biblia este mai uşor decât a trăi conform Bibliei. Fiecare trebuie să cunoască Biblia şi să se îndrăgostească de ea, pentru că Biblia este o scrisoare plină de dragoste din partea lui Dumnezeu. Nu poţi citi Biblia fără a cunoaşte autorul ei. Orice carte devine mult mai interesantă şi apreciată atunci când îi cunoşti autorul. Biblia trebuie studiată în aşa fel încât să nu alunecăm în fariseism, ci să trăim ca și Isus. Trebuie să avem grijă să nu începem a judeca, să nu ne unflăm de mândrie. Este o mare diferenţă în a şti că mierea este dulce şi a gusta mierea. La fel de mare este diferenţa între a şti că Dumnezeu e bun şi drept şi a experimenta această bunătate şi dreptate.

Concursul a fost ca și o întoarcere în anii tinereții, când asemenea concursuri erau o adevărată sărbătoare pentru tineri. Ce bine, că în ciuda multor schimbări, care au loc în ultimii ani, sunt și lucruri frumoase și  vitale pentru lucrarea Evangheliei, care se transmit la tânăra generație.


Close