SOLICITARE pentru dezminţirea informaţiei eronate publicate de RISE Moldova!

SOLICITARE pentru dezminţirea informaţiei eronate publicate de RISE Moldova!

SOLICITARE pentru dezminţirea informaţiei eronate publicate de RISE Moldova!

Mă bucură faptul că jurnalismul din Republica Moldova se dezvoltă, iar accesul la informare este tot mare. Oricât de mult am critica guvernarea actuală, libertatea presei este un rezultatul direct al reformelor începute din 2009 încoace.

Totodată, vreau să fac trei precizări cu privire la articolul de investigație care a apărut ieri pe platforma RISE Moldova.

1. Încercarea de a scoate în evidență, chiar în titlu, faptul că sunt pastor baptist denotă caracterul tendențios al acestui articol. Funcția pe care o ocup în Republica Moldova este cea de Deputat al Parlamentului, iar pastor sunt prin vocație, fără a fi remunerat pentru această activitate. Prin urmare, când se discută despre candidatura mea la funcția de Președinte al Republicii Moldova, cred că trebuie să fiu tratat exact ca și ceilalți candidați înregistrați în cursă.

2. Poza cu casa de 170 mp, din sectorul centru nu este poza casei mele. Casa respectivă, aparține vecinei cu care împărțim un teren comun. Jumătatea de casă care îmi aparține mie nicidecum nu poate fi considerată drept un imobil de lux. Anexez pozele pentru a elimina orice suspiciune. Nu înteleg de ce era așa de greu pentru cei care au făcut această investigație să prezinte faptele asa cum ele sunt în realitate.

3. Am declarat-o de multe ori până în prezent, și sunt gata să o repet ori de câte ori voi fi întrebat: sunt pro familie, și consider că singura cale prin care putem să ne dezvoltăm este prin promovarea instituției familiei, dintre un bărbat și o femeie, așa cum este consfințită în Biblie și Constituția Republicii Moldova. Am votat împotriva unui proiect de lege care avea drept scop ascuns atentarea la instituția familiei, și nicidecum împotriva unui grup de persoane. A vota pentru sau contra unei legi este un drept fundamental într-o societate democratică. Modul cum Rise Moldova a scos în evidență votul meu împotriva acestei legi mă face să constat că prin această investigație jurnalistică se încearcă intimidarea mea si limitarea dreptului la liberă exprimare. Nu vreau să cred că Rise Moldova este un instrument de lobby pentru promovarea drepturilor persoanelor cu altă orientare sexuală în detrimentul dreptului fundamental la libera exprimare, inclusiv libertății de conștiință. Aştept scuzele și corectările de rigoare.

casa-telecentru

Related Articles

Close