Biruinţă la APCE! Raportul privind discriminarea creştinilor a fost aprobat în comisia de profil

Biruinţă la APCE! Raportul privind discriminarea creştinilor a fost aprobat în comisia de profil

Biruinţă la APCE! Raportul privind discriminarea creştinilor a fost aprobat în comisia de profil

3 decembrie 2014, va rămâne în istorie ca o zi de mare bucurie şi biruinţă pentru creştini la APCE. Comisia Egalitate şi Ne-discriminare a Adunării Parlamentare Consiliului Europei a aprobat raportul şi proiectul de rezoluţie elaborat de pastorul şi deputatul din Republica Moldova, Valeriu Ghileţchi cu titlul: "Combaterea intoleranței și discrimnării creștinilor în Europa".

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de lucru a Comisiei Egalitate şi Ne-discriminare ce s-a desfăşurat în această săptămână la Paris. De ce este necesară această rezoluţie şi care sunt beneficiile creştinilor prin aprobarea ei, ne explică fratele Valeriu Ghileţchi.

"Este un proiect la care am lucrat în ultimii doi ani și jumătate. Sunt convins că această rezoluție va oferi tuturor creștinilor din Europa o protecție mult mai mare în fața secularismului tot mai agresiv. În premieră a fost acceptată extinderea principiului de "acomodare rezonabilă" din motive religioase. Rezoluția cere, de asemenea, să fie respectată libertatea de conștiință la locul de muncă, dreptul creștinilor să participe plenipotențiar în viața publică, să fie asigurată libertatea de exprimare fără a limita exprimarea opiniilor cu caracter religios, investigarea tuturor cazurilor de incitare la ură și violență din motive religioase, protecția grupurilor creștine minoritare și permisiunea de a avea locașe de închinare, dreptul părinților să-și educe copiii în conformitate cu convingerile lor religioase, etc. Soli Deo Gloria pentru aceasta victorie frumoasă!", a explicat pastorul şi deputatul Valeriu Ghileţchi.

Pe agenda acestei şedinţe, creştinii au mai avut parte de o biruinţă. Pastorul Valeriu Ghileţchi a fost ales în calitate de raportor pentru un nou raport al Comisiei Egalitate şi Non-discriminare intitulat: "Protecția drepturilor părintilor și copiilor care aparțin de minoritățile religioase". Bătălia s-a dat între două candidaturi, un deputat din Republica Moldova şi unul Suedia. Scorul votului final a fost de 12 la 6, în favoarea deputatului Valeriu Ghileţchi.

După aprobarea în comisie, raportul privind "Combaterea intoleranței și discrimnării creștinilor în Europa" urmează să fie dezbătut în plenul anssambleii APCE în luna ianuarie. Haideţi să ne rugăm pentru această lucrare măreaţă, care are drept scop protecţia creştinilor din toată Europa.

Sursa: Baptist.org.md

Related Articles

Close