Botez în Biserica ”Isus Salvatorul”

Botez în Biserica ”Isus Salvatorul”

Botez în Biserica ”Isus Salvatorul”

În penultima duminică a anului, în Biserica ”Isus Salvatorul”, a avut loc un botez. Douăzeci și patru de persoane, dintre care majoritatea erau tineri, au intrat în apă mărturisind astfel că ei l-au primit pe Isus ca Domn și Salvator al vieții lor. De două ori în baptistier au intrat câte trei persoane, odată era vorba de un soț, o soție și fiul lor, iar a doua oară – de o mamă și doi fii ai ei. Mărturia care a mișcat cel mai mult adunarea a fost adusă de pastorul Bisericii din Nisporeni, Vitalie Șchiopu. Printre cei care s-au botezat erau trei persoane din Nisporeni. Fratele Vitalie a povestit cum timp de paisprezece ani un tânăr s-a rugat pentru mama lui și după ce, în urma unei boli grele, el a plecat la Domnul, mama s-a pocăit și a decis să se boteze ca într-o zi să fie împreună cu el în prezența lui Dumnezeu.

Tot în cadrul serviciului de dimineață a avut loc și rugăciunea de binecuvântare a unui copil. Familia Jilihovschi Victor și Lilia au adus la binecuvântare pe fiul lor, Silvan. Când l-am întrebat pe fiul lor mai mare, Francesco, care are 6 ani, dacă se va ruga ca Domnul să le mai dea și o surioară, el mi-a răspuns foarte bucuros zicând: da de ce numai una, două - una pentru mine și alta pentru Silvan. M-am bucurat că în cadrul botezului am avut această rugăciune, deoarece am vazut în ea un mesaj relevant: ca să te poți naște a doua oară este totuși necesar să te naști mai întâi prima oară. Natalitatea rămâne a fi o problemă atât în societate, cât și în Biserică. De aceea, orice copil adus la binecuvântare aduce cu sine multă bucurie și speranță.

Serviciul a durat aproape trei ore, dar deoarece afară era o zi rece de iarnă, iar în interior era cald, am avut impresia ca nimeni nu se grăbea acasa. Chiar și înmânarea florilor și a certificatelor de botez s-a făcut fără grabă. Rugăciunea de binecuvântare pentru cei botezați a fost făcută de cei cinci pastori prezenți la serviciu: Vitalie Fedula, Anatolie Marandiuc, Ion Parpăuți, pastor de la Nisvoia, reg. Cernăuți, Vitalie Șchiopu. La încheiere, tinerii au adresat un mesaj de felicitare celor care s-au botezat. A fost o zi frumoasă de sărbătoare.

Close