Episodul 15: Majorarea pensiilor și Summitul conservator din Bratislava

Episodul 15: Majorarea pensiilor și Summitul conservator din Bratislava

Episodul 15: Majorarea pensiilor și Summitul conservator din Bratislava

Subiectul 1: Majorarea pensiilor

Pe data de 8 septembrie, Guvernul condus de Natalia Gavriliță a aprobat proiectul de lege care prevede majorarea pensiei minime pentru limita de vârstă la suma de 2000 lei și indexarea pensiilor cu 3,86 % începând cu data de 1 octombrie. În acest context vom face o scurtă excursie în istorie pentru a înțelege mai bine sistemele moderne de pensionare

Subiectul 2: Alegerile parlamentare din Germania

Al doilea subiect despre care aș vrea să discut sunt alegerile parlamentare din Germania planificate pentru această duminică, 26 septembrie. Alegerile întotdeauna sunt importante. De fiecare dată putem identifica momente care ar putea crește însemnătatea și relevanța alegerilor pentru viitorul unei țări, viitorul unei regiuni sau chiar viitorul națiunilor. Deși la această oră, încă nu cunoaștem care vor fi rezultatele alegerilor, sunt câteva lucruri pe care le cunoaștem. Cunoaștem, spre exemplu, faptul că după aproape 16 ani la conducerea celei mai mari economii europene, Angela Merkel va demisiona din funcția de Cancelar al Germaniei.

Subiectul 3: Summitul conservator din Bratislava

La inițiativa unui grup de deputați din Parlamentul Slovaciei, cu susținerea mai multor organizații non-guvernamentale, pe data de 20 septembrie a fost organizat un Summit în susținerea valorilor conservatoare. Conservatorismul este ca focul în vatră, dacă vrem ca focul să nu se stingă, atunci este nevoie să aruncăm mereu în el lemne, iar acest Summit este un lemn bun pentru a menține focul conservatorismului în Europa.

Podcastul este realizat în cadrul unui parteneriat între Academia pentru Integritate în Conducere din Republica Moldova și fundația SGP din Olanda. Urmăriți săptămânal podcastul „Actualitatea în Lumină” pe Spreaker.com și Anchor. 

Related Articles

Close