Fundaţia „Casa Stela” sau casa speranţei pentru viitor la Ialoveni

Fundaţia „Casa Stela” sau casa speranţei pentru viitor la Ialoveni

Fundaţia „Casa Stela” sau casa speranţei pentru viitor la Ialoveni

Astăzi Fundaţia „Casa Stelei” a inaugurat deschiderea celei dea III-a case de tranznit de tip familial pentru fete din internate. La eveniment a participat prim-ministrul Vlad Filat, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Asif J. Chaudhry şi Preşedintele Federaţiei Baptiste Europene și Deputat în Parlamentul RM, Valeriu Ghileţchi.

În scurtul său mesaj premierul a spus în adresa fondatorului: „Mă bucură că există aşa oameni ca dvs care se gândesc la alţii. Noi avem nevoie de exemple frumoase. Având acest bun exemplu, îndemn pe toţi cei care au posibilităţi să se gândească la copii aflaţi în dificultate. Viaţa ne este dată de Dumnezeu şi trebuie să ne trăim viaţa având grijă de aproapele nostru. Noi de partea noastră, la nivel de guvern, suntem şi vom fi implicaţi foarte energic în soluţionarea problemelor celor care au nevoie de noi.”Excelenţa Sa, ambasadorul SUA în Republica Moldova a spus: „de fiecare dată când vin aici îmi aduc aminte de credinţa mea și dragostea care ne îndeamnă la fapte bune. Nu există distanţă între Statele Unite ale Americii şi acest loc. Avem aceleaşi speranţe, temeri şi vise. Şi Dumnezeu a trimis pe Cris, Philip, mama lui şi alţi oameni ca ei ca să ne ajute să ne realizăm visele. Şi motivul nostru pentru care credem că există speranţă şi avem un viitor, este pentru că există aşa oameni ca ei. Şi mi-aş dori ca toţi cei ce vor locui aici să facă din acest loc o adevărată familie pentru că aveţi un tată şi un mamă. Realizaţivă toate visele şi faceţi tot ce vă stă în puteri ca să aveţi un viitor în Moldova”.

De partea lui, fondatorul Fundaţiei „Casa Stelei” din Republica Moldova, Philip Cameron a spus premierului şi ambasadorului: „Vedeţi tot ce se află aici în casa asta, nu am făcut noi. Dumnezeu care ne veghează din ceruri a binecuvântat şi a făcut ca aceşti copii să aibă o casă şi o familie care să îi iubească”.

Valeriu Ghilețchi ne-a declarat: ”Fundația ”Casa Stela” este o raza de lumină pentru cele 19 fete care au fost lipsite de speranță, o rază care a fost adusă în Moldova de un grup de creștini din Statele Unite. Ei au decis să facă acest lucru fiind motivați de credința lor în Cel care este Lumina lumii. Cei care îl au pe Isus Hristos în inimă caută să reflecte această lumină divină nu doar prin vorbele, dar și prin faptele lor. Este un exemplu extraordinar de frumos a ceea ce înseamnă să fii lumină în întunericul sărăciei și disperării.”

Mărturia Nataliei a adus lacrimi în ochii prim-ministrului, iar ambasadorul a scos batista pentru a şterge lacrimile. Natalia nu a avut niciodată tată, iar mama nu a putut să o crească singură. De aceea copilăria şi-a petrecut-o în internatul de la Străşeni. Acum învaţă de stilist, cunoaşte bine engleza şi cântă foarte frumos despre Dumnezeu. După ce Natalia şi-a încheiat mărturia emoţionantă premierul a spus: „uitaţi-vă cât e de frumoasă. Totul va fi bine, o să vezi”. Natalia a cântat o melodie despre dragostea lui Dumnezeu pentru înalţii oaspeţi.

Fundaţia „Casa Stelei” a fost fondată în 2006, o dată cu deschiderea primei case de tranzit pentru băieţi din Chişinău. În 2009 familia Cameron a deschis a doua casă de tranzit pentru fete în orăşelul Ialoveni. Iar astăzi a fost inaugurată deschiderea celei de-a III-a case de tranzit pentru fete. Părinţii casei deschise astăzi este familia Onciu Ludmila şi Eugen. La moment ei au sub tutela lor 19 fete cu vârsta cuprinsă între 16 şi 23 de ani.

Reportaj realizat de Doina Bejenaru

 

Close