Întâlnire cu alegătorii din satul natal – Pînzăreni

Întâlnire cu alegătorii din satul natal – Pînzăreni

Întâlnire cu alegătorii din satul natal – Pînzăreni

Duminică, 02 noiembrie, între cele două servicii divine, am efectuat o vizită în satul meu natal Pînzăreni, raionul Fălești. Ori de câte ori mă duc în satul unde m-am născut, am un sentiment special. Este un amestec de bucurie și întristare. E ca și cum ai călători înapoi în timp, amintindu-ți de anii frumoși ai copilăriei și adolescenței. Văzând însă realitățile și greutățile cu care confruntă oamenii, simți un fel de întristare că nu poți face mai mult.

10685492_10202853068714789_8029028954635896561_n

Întâlnirea din această duminică a fost importantă pentru mine. Eram nerăbdător să aflu ce cred oamenii despre modul cum i-am reprezentat în Parlament. Pentru început, m-am bucurat mult să văd că în sală nu erau locuri pentru toți. Vremea frumoasă de afară, dar presupun că și dorința de auzi din gura consăteanului despre prezentul și viitorul țării, i-au motivat pe oameni să vină la întâlnire. Chiar dacă unii au o exprimat și o anumită nemulțumire, cei mai mulți au apreciat lucrurile bune care s-au făcut în acești ani. Doamna Primar, Raisa Cojocaru, membru a PLDM, a prezentat o scurtă dare de seamă în care a menționat cele mai importante realizări. Printre ele sunt reparația școlii și a casei de cultură, construcția unui drum și a unei rețele de apă și canalizarea, care urmează a fi finalizată anul viitor.

Fostul director al școlii a apreciat înalt activitatea mea de parlamentar, dar m-a întrebat de ce n-am mers independent. I-am explicat că pentru a fi în stare să realizezi lucruri frumoase este important să faci parte dintr-o echipă puternică. PLDM are azi cea mai puternică echipă. Faptul că domnul Iurie Leancă a fost nominalizat pentru un nou mandat de Prim-ministru al Republicii Moldova inspiră mult optimism și încredere că vom reuși să mișcăm țara înainte.

Împreună cu mine a fost și Leo van Doesburg, un bun prieten din Olanda. În prezent Leo activează în cadrul Mișcării Europene Creștine în Politică pe lângă Parlamentul European. Leo le-a povestit celor prezenți despre pașii și avantajele integrării europene. Toți s-au bucurat să-l audă vorbind foarte convingător în limba română. Unele întrebări au fost adresate direct lui Leo, ceea ce i-a permis să ofere mai multe explicații, în special în ceea ce ține de combaterea corupției. Oamenii au mai profitat și de faptul că au putut adresa întrebări dlui Lazăr Chirica, Vice-ministru al Mediului, prezent la întâlnire.

La despărțire, le-am dat concetățenilor câte „un card de fidelitate” prin care intenționez să păstrez o legătură mai strânsă pe viitor. I-am îndemnat să fie uniți ca să putem asigura un rezultat cât mai frumos.

Related Articles

Close