Iosif TON: "Voi sunteti lumina lumii"

Iosif TON: "Voi sunteti lumina lumii"

Iosif TON: „Voi sunteti lumina lumii”

Domnul nostru Isus Cristos Și-a început lucrarea aici pe pământ luandu-și un grup de ucenici și făcând cu ei școală. El le-a explicat că aici pe pământ se amestecă două împărații: împărăția celui rău și Împărăția lui Dumnezeu. În lecțiile pe care le-a predat, Domnul Isus le-a arătat ce fel de oameni trebuie să fie ei dacă vor să fie în Împărăția lui Dumnezeu.

În primul rând, să se golească de ei înșiși, să renunțe la egoismul lor și să se umple de Dumnezeu. În al doilea rand, să învețe să plângă cu cei ce plâng, adică să dezvolte capacitatea de a se gândi la ceilalți, de a fi sensibili la nevoile lor, de a-i pune pe ceilalți pe primul plan, de a trăi în folosul celorlalți. În al treilea rând, să fie blânzi, care înseamnă bunătate în felul de a vorbi cu ceilalți, cu respect, cu cuvinte care vindecă, cu cuvinte care inspiră, cu cuvinte care-l fac pe celălalt să simtă că are valoare. În al patrulea rând, să fie pasionați pentru dreptate, pentru cinste, pentru adevăr, pentru corectitudine.În al cincilea rând, să aibă milă față de greșelile celuilalt, să le înțeleagă și să le ierte. În al șaselea rând, să aibă inima curată, adică să aibă gânduri curate, intenții curate, atitudini curate. În al șaptelea rând, să fie om pașnic, să fie creator de armonie și de bună înțelegere între oameni. În al optulea rând, să știe că dacă are o viață ca cea descrisă în punctele de mai sus va fi disprețuit și batjocorit de oameni, dar el să se bucure, fiindcă acesta este un semn că el nu aparține celui rău, ci aparține Imparatiei lui Dumnezeu. În al noualea rând, să-L iubeasca pe Cel ce-L învață aceste lucruri, pe Domnul Isus și să fie bucuros când este batjocorit pentru Numele Acesta!

În concluzie la această lecție despre caracterul copiilor lui Dumnezeu, Domnul nostru Isus Cristos trage aceasta concluzie: dacă sunteți astfel de oameni, voi sunteti lumina lumii!
Lumea de astăzi are nevoie mai mult decât de orice altceva de asemenea oameni. În întunericul sărăciei și corupției, acest fel de oameni aduc lumină. În haosul tranziției, acești oameni aduc ordine și stabilitate. Acest fel de oameni fac ca viața să merite să fie traită. Acest fel de oameni aduc speranța că schimbarea este posibilă: dacă ei pot fi așa, și noi trebuie să fim așa, și noi putem să fim așa. Se cere însă o atenționare: acest fel de oameni sunt așa fiindcă L-au cunoscut pe Isus, au intrat în școala lui Isus și Îl iubesc pe Isus cu toata ființa lor. Ei au devenit lumina lumii nu de la sine, ci prin Domnul Isus, care este și Învatatorul și Forța transformatoare și Puterea care genereaza lumina! Veniți în școala lui Isus și veniți să deveniți lumina lumii. Moldova are nevoie de acest fel de lumini ale lumii.

Close