Luca Volonte într-o scurtă vizită la Chişinău

Luca Volonte într-o scurtă vizită la Chişinău

Luca Volonte într-o scurtă vizită la Chişinău

Astăzi a sosit la Chişinău, preşedintele grupului Politic Popular European Creştin Democrat din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Luca Volonte.

La ora 8.30 a avut loc o intrevedere cu Dl Iurie Leancă, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene. În cadrul vizitei au fost discutate chestiuni ce țin de relațiile cu grupul PPE din cadrul APCE. O bună parte a discuției s-a axat pe susținerea și promovarea valorilor morale în cadrul Consiliului Europei.

La ora 10, împreună cu Domnul Volonte, am avut o întâlnire cu reprezentanţii Organizaţiilor Neguvernamentale "Pro Familia", "Începutul Vieţii" și ”Sweet Sleep”. În jurul unei mese dulci reprezentanţii ONG-urilor au împărtăşit pe scurt experienţa lor în lupta pentru susținerea valorilor familiei, prevenirea avorturilor şi a traficului de fiinţei umane.

La rândul lui, domnul Luca Volonte i-a încurajat pe cei prezenţi să lupte în continuare pentru valori, să depună eforturi pentru a oferi sprijin real familiei prin prmovarea diferitor inițiative, să folosească mijloacele de informare în masă pentru combaterea imoralităţii. El a mai împărtăşit realizările grupului, pe care îl conduce în APCE, în combaterea avortului şi ce urmează să facă pentru a schimba mentalitatea politicienilor atunci când este vorbă de valori morale fundamentale.

În cadrul acestei scurte vizite la Chişinău, împreună cu domnul Volonte am mai avut o întâlnire cu reprezentanţii Bisericii Romano-Catolice din Republica Moldova şi Ambasadei Italiei din Republica Moldova.

Luca Volonte este preşedintele celui mai mare grup parlamentar cu orientare creştină democratică din cadrul APCE.

Close