Provocare pentru tinerii din Comunitatea Hînceşti: "Învaţă să zbori, să trăieşti, să mori ca un vultur"

Provocare pentru tinerii din Comunitatea Hînceşti: "Învaţă să zbori, să trăieşti, să mori ca un vultur"

Provocare pentru tinerii din Comunitatea Hînceşti: „Învaţă să zbori, să trăieşti, să mori ca un vultur”

DSC09803Sâmbătă, 11 octombrie am avut bucuria să particip la părtăşia tinerilor din Comunitatea de Hînceşti. Am predicat în baza ilustraţiei lăsate de profetul Isaia în capitolul 40:28-31. Aici Cuvântul ne spune că:

"Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină, dar cei ce se încred în Domnul își înoiesc puterea, ei zboară ca vulturii, aleargă și nu obosesc, umblă și nu ostenesc". (Isaia 40:30-31)

În timp ce absoluta majoritate a păsărilor se feresc să zboare când afară este o furtună sau bat vânturi puternice, vulturii preferă să zboare în aceste condiții. Cu cât mai puternic este vântul, cu atât mai sus se ridică ei. Vulturul știe cum să transforme puterea vântului într-o forță care îl înalță și îl ajută să învingă orice furtună. Iată de ce profetul Isaia ne lasă această imagine, spunând că cei ce se încred în Domnul își vor înnoi puterea și vor zbura ca vulturii, ceea ce înseamnă că putem fi biruitori în orice împrejurare a vieții, dacă ne încredem în Dumnezeu...

Vă provoc să vă naşteţi din nou ca vulturi prin credinţa în Domnul Isus Cristos ca Mântuitor. Învăţaţi să zburaţi ca vulturii împotriva curentului, trăind pe lângă vulturi. Trăiţi ca un adevărat vultur, lăsându-vă călăuziţi de puterea Duhului Sfânt, precum vulturii se lasă conduşi de aripile vântului. Şi în ultimul rând, învăţaţi să muriţi ca vulturii, cu faţa îndreptată spre soare, apropiindu-vă de sfârşitul vieţii cu atitudinea lui Pavel: „Clipa plecării mele este aproape. M-am luptat lupta cea bună…”.

Mesajul întreg îl puteţi vedea în înregistrarea video înserată mai jos.

Related Articles

Close