Valeriu Ghileţchi a instituit grupul de iniţiativă pentru Alegerile Prezidenţiale 2016

Valeriu Ghileţchi a instituit grupul de iniţiativă pentru Alegerile Prezidenţiale 2016

Valeriu Ghileţchi a instituit grupul de iniţiativă pentru Alegerile Prezidenţiale 2016

DSC05568

Deputatul neafiliat, Valeriu Ghileţchi a organizat prima întâlnire a grupului de iniţiativă pentru campania electorală din 30 octombrie 2016. Întâlnirea de constituire a grupului de iniţiativă a început cu imnul creștin „O Doamne mare când privesc eu lumea”.

DSC05610

Pe agenda zilei: constituirea grupului de inițiativă, înaintarea candidatului la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova în persoana deputatului Valeriu Ghileţchi, alegerea conducătorului grupului de iniţiativă şi a trezorierului.

DSC05533

Ordinea de zi s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri, în care membrii grupului de iniţiativă prezenţi la întâlnire au elucidat toate neclarităţile legat de listele de colectare a semnăturilor, procedura de colectare a semnăturilor şi au stabilit de comun acord să încheie procesul de colectare a semnăturilor până la 15 septembrie. Întâlnirea s-a încheiat cu o rugăciune de binecuvântare pentru ţară şi alegerile prezidenţiale.

DSC05539

Amintim că Valeriu Ghileţchi şi-a anunţat intenţia de a candida independent la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016, pe 11 august. Aceasta este a doua campanie electorală ca şi candidat independent pentru Valeriu Ghileţchi. La alegerile parlamentare din 2001, el a acumulat în jur de 1.74 %. Acesta este cel mai bun scor înregistrat de vreun candidat independent până în prezent.

DSC05525

Valeriu GHILEȚCHI a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la 5 aprilie 2009. Este Secretar al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană și membru al delegației Moldovei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Este singurul deputat moldovean care a deținut funcția de președinte a unei comisii APCE pentru două mandate consecutiv.

Related Articles

Close