VOTAT în două lecturi! Azilul de bătrâni "Sarepta" va beneficia de un autocar și un tractor

VOTAT în două lecturi! Azilul de bătrâni "Sarepta" va beneficia de un autocar și un tractor

VOTAT în două lecturi! Azilul de bătrâni „Sarepta” va beneficia de un autocar și un tractor

DSC00687

Parlamentul Republicii Moldova a votat joi, 19 noiembrie 2015, în a două lecturi proiectul de lege privind importul unor mijloace de transport pentru Centrul Creştin „Sarepta” din localitatea Sărata Galbenă, raionul Hînceşti.

Proiectul elaborat de către deputatul Valeriu Ghileţchi are drept scop facilitarea importării unor donaţii din partea cetăţeanului suedez, Olsson Gustav Fredrik şi a organizaţiei germane CDH-Stephanus pentru buna desfăşurare a activităţilor de caritate din localitatea Sărata Galbenă.

Centrul Creştin „Sarepta” are în grija zilnică 50 de bătrâni din toată ţara. Azilul a fost deschis acum 10 ani în urmă, iar de serviciile de caritate şi grija personalului au beneficiat mii de persoane social-vulnerabile din diferite categorii: persoane cu dizabilităţi fizice, orfani şi bărtrâni abandonaţi.

Pe lângă azilul de bătrâni „Sarepta”, în noiembrie 2014, în Sărata Galbenă a fost inaugurat Centrul pentru tineri cu deficienţe fizice, care are o capacitate de 20 de persoane. Totodată, pe parcursul a trei ani, pentru 60 de elevi din familii social-vulnerabile, elevi la Liceul Teoretic „Universum” din comuna Sărata Galbenă, se oferă zilnic un prânz gratuit pe toată perioada anului de studiu. După prânz, elevii au la dispoziţie clase special amenajate ale Centrului unde pot să îşi pregătească temele pentru acasă cu asistenţa profesorilor din liceu. În perioada de vacanţă, Centrul organizează diverse activităţi social culturale, recreative, concerte, excursii cu destinaţii cultural-educative.

Vedeţi întreg proiectul de lege votat de Parlamentul Republicii Moldova, în a două lecturi, înserat mai jos.

Proiectul de lege privind importul unor mijloace de transport pentru Centrul Creştin „Sarepta”

Related Articles

Close