Dezbaterea: "Conviețuind în societăți multiculturale" VIDEO

Dezbaterea: "Conviețuind în societăți multiculturale" VIDEO

Dezbaterea: „Conviețuind în societăți multiculturale” VIDEO

11247717_846804725402437_6286464092999766495_n
Dragi colegi și oaspeți,

În calitate de Președinte al Comisiei Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă a Adunării Parlamentare, sunt onorat să deschid dezbaterea pe marginea subiectului "Conviețuind în societăți multiculturale: respectul, dialogul, interacțiunea". Salut, în mod particular, primarii și reprezentanții acestora care au venit până la Strasbourg pentru a participa la cea de a 60-a aniversare a Premiului Europei. După cum cunoașteți, în acest an, Premiul a fost conferit orașelor Dresda din Germania și Vara din Suedia, iar primarii acestor orașe sunt vorbitorii la această întrunire, împreună cu Comisarul pentru Drepturile Omului.

Când atâtea tragedii umane afectează continentul nostru, europenii par a fi  divizați în problema integrării străinilor care împărtăsesc diferite convingeri religioase, a migranților si a refugiaților, care vin din partea mediteraneană. Probabil ar trebui să pun cuvântul "străini" în ghilimele, deoarece mulți dintre cei care se confruntă cu ostilități locuiesc împreună cu noi și printre noi deja de mulți ani.

Atât parlamentarii, cât și primarii, sau alți reprezentanți ai autorităților locale prezenți în această sală s-au confruntat cu situații specifice la nivel local, fie pozitive, fie negative, care ar putea ajuta dezbaterii noastre de astăzi. Mă gândesc în mod particular la țările unde creșterea mișcărilor politice extremiste răspândește suspiciuni și frică în societate. Prin urmare haideți acum să începem dezbaterile pentru care avem alocate 40 de minute.

Moderatorul dezbaterii - Rene Wyndham - jurnalistă din Marea Britanie.

Vorbitorii principali din timpul dezbaterii:

  • Dl. Dirk Hilbert, Primarul Orașului Dresden (Germania)
  • Dl. Fredrik Nelander, Primarului orașului Vara (Suedia)
  • Dl. Nils Muižnieks, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europe

Urmăriţi întreaga dezbatere în fişierul video înserat mai jos.

Related Articles

Close