INTERVIU O evaluare a sesiunii de iarnă APCE

INTERVIU O evaluare a sesiunii de iarnă APCE

INTERVIU O evaluare a sesiunii de iarnă APCE

42627_02

O scurtă evaluare a sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), desfăşurată la Strasbourg în perioada 26-30 ianuarie. Am discutat cu jurnalistul, Gheorghe Bobeică despre: realegerea în funcţia de preşedinte de Comisie la APCE, despre nota dată procesului electoral de la Alegerile Parlamentare 2014, despre delegaţia Federaţiei Ruse şi retragerea armatei a 14-a de pe teritoriul Republicii Moldova, despre sancţiunile aplicate Rusiei pentru acţiunile din Ucraina, şi desigur despre raportul: "Combaterea intoleranţei şi discriminarea creştinilor în Europa".

Amintim că în această sesiune, delegaţia Federaţiei Ruse a fost privată de vot. Totodată, a fost votat raportul privind: "Combaterea intoleranţei şi discriminarea în Europa", care sperăm să fie un instrument extrem de important în protecţia creştinilor din toată Europa.

Pe final de discuţie am analizat atmosfera politică de la Chişinău. Luaţi o pauză de 11 minute pentru a urmări un interviu scurt despre cele mai importante evenimente din sesiunea APCE şi atmosfera politică din ţară şi regiunea de est.

Related Articles

Close