INTERVIU „Valoarea familiei în societate” (VIDEO)

INTERVIU „Valoarea familiei în societate” (VIDEO)

INTERVIU „Valoarea familiei în societate” (VIDEO)

În contextul 𝐬𝐚̆𝐫𝐛𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞𝐢, 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐲 𝐋𝐢𝐟𝐞 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, organizează o serie de transmisiuni î𝐧 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭. Invitatul nostru este 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐥𝐞𝐭̦𝐜𝐡𝐢

Căsătorit de 33 de ani. Tată a doi băieți și o fată. Bunel a cinci copilași. Fost deputat al Parlamentului Republicii Moldova. Președinte a grupului parlamentar în Consiliul Europei. Autorul proiectului de lege, care a introdus în legislația Republicii Moldova 15 mai să fie Ziua Familiei.

De-a lungul vieții am fost inginer radiomecanic, păstor, decan la Colegiul de Teologie și Educație din Chișinău, episcop al Bisericilor Baptiste din Moldova.

„Născut în satul Pînzăreni, raionul Fălești, într-o familie care a prețuit credința și educația. De mic copil, de la tatăl, am învățat să fac totul ce depinde de mine, cu ideea că Dumnezeu va face restul. Acest crez – dragostea față de familie și credința – au determinat valorile și deciziile pe care le-am luat pe parcursul vieții.”

Câteva principii de la Valeriu Ghileţchi, autorul inițiativei legislative de a institui 15 mai ca Ziua Familiei.
1. Divorțul nu este o soluție. Conștientizăm și chiar anticipăm provocările vieții de familie ca să găsim soluții inteligente.
2. Orice familie are nevoie de o comunitate de sprijin (alte cupluri prietene) ca să prospere.
3. E bine să fim proactivi în gândire și acțiuni. Provocările din căsnicie pot deveni oportunități.
4. Credința în Dumnezeu influențează calitatea vieții de familie. Dacă facem totul ca pentru El în spațiul familial și social, păstrăm conștiința curată.

Un interviu realizat de Radu Cucoș, Family Life Moldova.

Related Articles

Close