TRIBUNA: Valeriu Ghileţchi "Omul Săptămânii"

TRIBUNA: Valeriu Ghileţchi "Omul Săptămânii"

TRIBUNA: Valeriu Ghileţchi „Omul Săptămânii”

Deputatul independent Valeriu Ghilețchi a anunțat, în această săptămînă, că a decis să constituie grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii sale la funcția de președinte al R.  Moldova. Astfel, Ghilețchi a devenit primul politician din R. Moldova, care, oficial, și-a anunțat intenția de a se înscrie în cursa electorală din 30 octombrie 2016.

Cu siguranță că, anunțul său a fost o surpriză pentru mulți, pe care i-a determinat să privească cu alți ochi pe unul dintre cei mai pacifiști deputați din actualul Legislativ.

De altfel, de-a lungul activității sale politice, Valeriu Ghilețchi s-a făcut remarcat  anume prin discursurile sale balansate, non-agresive.  Mai mult, alesul poporului se poziționează ca o persoană profund religioasă, cu frică de Dumnezeu, dar, totodată, pregătit să facă față realităților de la noi.

Pentru Valeriu Ghilețchi ce este mai dificil abia urmează. Pe lîngă faptul că va trebuie să adune cele 15 mii de semnături necesare pentru a fi înscris în cursă, el va trebui să dovedească alegătorilor din R. Moldova că anume el este cel care poate fi cel mai bun Președinte al țării!

TRIBUNA precizează: Valeriu Ghilețchi s-a născut la data de 8 iulie 1960, în s. Pînzăreni, r-l. Făleşti. Valeriu Ghilețchi este absolvent al Universității „Emanuel” or. Oradea, România, dar și deține licenţă în Teologie la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din 2007, este doctorand la Gordon Conwell Seminary din SUA.

Valeriu Ghilețchi și-a început activitatea în 1979 în calitate de Tehnician radio „Electron Service” din or. Bălţi, funcție deținută pînă în 1988. Ulterior, 1988-1989 – Inginer pentru producţie „Electron Service” din or. Bălţi; 1989-1990 – Inginer şef la întreprinderea “Electron Service” din or. Bălţi; 1994-1998 – Decan al Colegiului Teologic-Pedagogic din mun. Chişinău; 1998-2001 – deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte Religioase, Minorităţi Etnice şi Comunităţi Externe; 2002-2004 – Preşedinte al Federaţiei Baptiste Euroasitice; 2003-2008 – Preşedintele Departamentului de Misiune în cadrul Federaţiei Baptiste Europene; 2007-2009 – Vice-preşedinte al Federaţiei Baptiste Europene; 2001-2009 – Episcop al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Moldova; 2009-2011 – Preşedintele Federaţiei Baptiste Europene.

Din 2009 este deputat în Parlamentul RM, în prezent și Secretar al Comisiei pentru politică externă şi integrare europeană.

Valeriu Ghilețchi este căsătorit, are trei copii şi doi nepoţi.

Sursa: Tribuna.md

Related Articles

Close