Proiectul de Lege privind combaterea discriminării

Proiectul de Lege privind combaterea discriminării

Proiectul de Lege privind combaterea discriminării

Am rămas profund întristat aflând despre decizia Guvernului de a înainta în Parlament proiectul de lege privind prevenirea și combaterea discriminării și mi-am dat încă odată seama că în spatele unor asemenea decizii politice se dă o puternică luptă spirituală. De aceea, subscriu la apelul Alianței pentru Salvarea Familiilor de a ne uni în post și rugăciune mijlocind, astfel, pentru deciziile pe care urmează să le ia Parlamentul Republicii Moldova.

Fără îndoială, acest proiect de lege prezintă un potenţial pericol pentru integritatea familiei și libertatea de exprimare a bisericilor vis-a-vis de problemele morale. Dar in acelaşi timp nu pot fi de acord cu învinuirile și concluziile nefondate, care în ultimele zile circulă pe reţelele de socializare (condamnarea până la trei ani de închisoare a celor care vor predica împotriva homosexualilor, legalizarea căsătoriilor homosexuale si a pedofiliei, obligativitatea slujitorilor Bisericii de a oficia cununii ale cuplurilor homosexuale, etc.)

În primul rând, Guvernul nu a adoptat această lege, ci a înaintat-o  spre examinare Parlamentului, care este singurul organ ce poate adopta legi. Un lucru asemănător s-a întamplat anul trecut cînd Guvernul a înaintat câteva proiecte de legi cu privire la violenţa în familie și hărţuirea sexuală. Cu toate acestea, am reușit în plenul Parlamentului să promovez amendamente importante care au îmbunătățit substanțial respectivele proiecte de legi. În același context, aș vrea să menționez modul în care, anul trecut, a fost adoptată Rezoluția privind discriminarea pe bază de orientare sexuală în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În urma dezbaterilor, au fost adoptate patru amendamente esențiale, care oferă fiecărui stat membru al Consiliuli Europei dreptul de a defini familia și asigură libertatea de exprimare a bisericilor și organizațiilor religioase.

În al doilea rănd, deşi e departe de mine gândul să apăr acest proiect de lege, totuși mă întreb câţi dintre cei ce aduc aceste acuzații dure au citit integral proiectul de lege?! Este oare moral să manipulăm opinia publică invocând lucruri care nu se găsesc în mod express în acest proiect de lege?! Cu câțiva ani în urmă au fost adunate peste o sută de mii de semnături pentru a elimina din acest proiect de lege sintagma ”orientare sexuală”, de unde reiese că dacă s-ar exclude această sintagmă, atunci legea în sine nu reprezintă un pericol pentru societate.

În al treilea rând, așa cum am menționat întotdeauna, consider că cea mai bună soluție este respingerea acestui proiect de lege. Totodată, ținând cont de realități, cred că trebuie să fim gata să intervenim cu amendamente, așa cum am procedat în APCE cu Rezoluția privind nediscriminarea, ca astfel să protejăm familia și bisericile.

În încheiere, un exemplu frumos de apărare a poporului lui Dumnezeu de atacurile celui rău îl vedem în cartea Estera. Când Mardoheu a văzut că existența națiunii este amenințată s-a dus la Estera și i-a cerut ca ea să intervină pe lângă împărat. Recunoscând ca are nevoie de ajutor, Estera l-a rugat pe Mardoheu să-i strângă pe toți iudeii și să postească pentru intervenția ei, în loc să-i cheme în fața palatului ca să protesteze împotriva deciziei lui Haman. Fără ca să neg dreptul la acțiuni publice, inclusiv proteste, consider totuși că ar fi mai înțelept să fim uniți nu doar în rugăciune, ci și în toate acțiunile pe care le întreprindem în contextul acestei bătălii spirituale.

Related Articles

Close