Valeriu Ghileţchi, ales vicepreședinte al APCE

Valeriu Ghileţchi, ales vicepreședinte al APCE

Valeriu Ghileţchi, ales vicepreședinte al APCE

Președintele Grupului parlamentar Popular European a fost ales în calitate de vicepreşedinte al  Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Este vorba despre parlamentarul VALERIU GHILEŢCHI. Desemnarea deputatului în noua sa funcţie a avut loc în prima zi a sesiunii de vară, care se desfăşoară în perioada 26-30 iunie.

Imediat ce a fost numit vicepreşedinte al APCE, Valeriu Ghileţchi a declarat că este onorat să deţină această funcţie la APCE din partea Republicii Moldova.

Astfel, Valeriu Ghileţchi, în calitatea sa de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, este membru al biroului APCE, unde se iau cele mai importante decizii ce ţin de funcţionarea Adunării. De asemenea, în lipsa preşedintelui APCE, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei poate fi reprezentată de vicepreşedintele instituţiei. Un alt rol care îi revine lui Valeriu Ghileţchi în noua sa funcţie este să conducă o parte a şedinţelor APCE din cadrul sesiunilor.

Până în prezent, în activitatea sa la APCE, Valeriu GHILEŢCHI a fost primul deputat din Republica Moldova care a fost ales în calitate de raportor şi preşedinte de Comisie în două mandate consecutiv. Valeriu GHILEŢCHI a fost membru al APCE în perioada anilor 1998-2001 și a revenit în această funcție începând cu anul 2010. În prezent, mai este co-raportor pentru Macedonia și membru al Comisiei pentru alegerea judecătorilor CEDO.

Related Articles

Close