Episodul 13: Ziua Independenței, vaccinarea profesorilor și 20 de ani de la atentatele din SUA

Episodul 13: Ziua Independenței, vaccinarea profesorilor și 20 de ani de la atentatele din SUA

Episodul 13: Ziua Independenței, vaccinarea profesorilor și 20 de ani de la atentatele din SUA

Am revenit din vacanță și vă invit la o nouă ediție a podcastului „Actualitatea în Lumină”, o emisiune analitică a evenimentelor din țară și de peste hotare prin prisma conceptului creștin despre lume și viață. Evaluăm evenimentele naționale cu care încheiem fiecare vară, cotidianul pandemic și ne amintim de atentatele de acum 20 de ani din SUA.

Subiectul 1: Ziua independenței Republicii Moldova

Jumătatea din viața mea până acum am trăit-o în URSS, iar a doua jumătate în Republica Moldova. De aceea, pot spune în cunoștință de cauză că schimbările care au avut loc acum 30 de ani au adus cu sine o mulțime de binecuvântări, chiar dacă ne mai confruntăm cu multe provocări și încercări. Cel mai bun lucru pe care îl putem face cu ocazia acestei aniversări este să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru țara în care trăim și să ne rugăm ca El s-o binecuvânteze în continuare. Profetul Samuel ar fi pus o piatră de aducere aminte cu această ocazie, ar fi adus o jertfă de mulțumire și ar fi spus: Eben Ezer, Până aici Domnul ne-a ajutat!

Subiectul 2: Vaccinarea obligatorie a profesorilor

La unu septembrie fost dat start unui nou an școlar. După ce o bună parte din anul precedent copiii l-au petrecut mai mult stând acasă decât pe băncile școlii, era de așteptat ca în acest an atât învățătorii, cât și elevii, inclusiv părinții lor, să-și dorească revenirea la ore reale, nu virtuale. Din păcate, lucrurile au început cu stângul.

Subiectul 3: 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie din SUA

Războiul din Afganistan a continuat pe durata mandatului a patru președinți americani, doi republicani: George W. Bush și Donald Trump și doi democrați: Barack Obama și Joe Biden. Evident că toți patru președinți și ambele partide au o responsabilitate față de modul în care au gestionat războiul. Dar, totuși, principala răspundere pentru retragere rușinoasă a Americanilor rămâne a fi pe umerii Președintelui Joe Biden. Cu siguranță, acest lucru va fi notat în cărțile de istorie.

Podcastul este realizat în cadrul unui parteneriat între Academia pentru Integritate în Conducere din Republica Moldova și fundația SGP din Olanda. Urmăriți în fiecare zi de marți „Actualitatea în Lumină” pe Spreaker, Anchor, Google Podcast și pe iTunes.

Related Articles

Close