Episodul 17: Alexandr Stoianoglo și feminizarea funcțiilor

Episodul 17: Alexandr Stoianoglo și feminizarea funcțiilor

Episodul 17: Alexandr Stoianoglo și feminizarea funcțiilor

Subiectul 1: Alexandr Stoianoglo

Cel mai sonor eveniment al săptămânii trecute și curente este suspendarea și reținerea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Reținerea unui Procuror General în funcție este un caz fără precedent în istoria Republicii Moldova și un caz extrem de rar în istoria altor țări. De aceea, nu este de mirare faptul că acest caz rămâne în continuare în centrul atenției publice. În ceea ce urmează voi încerca să punctez câteva lucruri importante de care trebuie să ținem cont atunci când este vorba de asemenea situații.

Subiectul 2: Feminizarea funcțiilor

Într-un articol publicat de către Ziarul de Gardă citim că pe data de 30 septembrie, Cabinetul de miniștri al Republicii Moldova a aprobat noua structură a Clasificatorului ocupațiilor din Republica Moldova. Documentul prevede expunerea la feminin a ocupațiilor din Clasificator, conform propunerilor Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, precum și a recomandărilor instituțiilor europene privind asigurarea principiului egalității și echității între femei și bărbați. Astfel, funcțiile vor fi feminizate în mod oficial.

Podcastul „Actualitatea în Lumină” este o analiză a evenimentelor principale care au loc în țară ori peste hotare sau la opiniile care sunt exprimate în public de persoane influente prin prisma conceptului creștin despre lume și viață. Podcastul este realizat în cadrul unui parteneriat între Academia pentru Integritate în Conducere din Republica Moldova și fundația SGP din Olanda. Urmăriți în fiecare zi de marți „Actualitatea în Lumină” pe Spreaker și Anchor.

Related Articles

Close