Episodul 20: Teoriile conspiraționiste și summitul G20

Episodul 20: Teoriile conspiraționiste și summitul G20

Episodul 20: Teoriile conspiraționiste și summitul G20

Subiectul 1: Atractivitatea teoriilor conspiraționiste

Una dintre caracteristicile ființei umane este de a fi lesne crezătoare în multe lucruri. Iar acest aspect îmbinat cu puterea tehnologiilor digitale, în special a rețelelor de socializare, determină atractivitatea extrem de mare a feluritor teorii conspiraționiste. La aceste două elemente mai putem adăuga și neîncrederea tot mai mare față de autorități, neîncredere pe care noii conspiraționiști o utilizează la maximum. Care ar trebui să fie totuși răspunsul nostru la valul enorm de mare de propagare a teoriilor conspiraționiste?

Subiectul 2: G20 și COP26

Sfârșitul săptămânii trecute și începutul săptămânii curente au fost marcate de două evenimente internaționale majore. Primul eveniment a fost întrunirea liderilor grupului numit G20 la Roma, Italia. Iar al doilea, eveniment este Summit-ul de la Glasgow, Scoția, numit COP26. La întrunirea de la Roma au participat liderii celor mai dezvoltate țări din lume.

Podcastul este realizat în cadrul unui parteneriat între Academia pentru Integritate în Conducere din Republica Moldova și fundația SGP din Olanda.

Related Articles

Close