"NU pledez pentru lichidarea patentei, pentru că este un instrument de piaţă"

"NU pledez pentru lichidarea patentei, pentru că este un instrument de piaţă"

„NU pledez pentru lichidarea patentei, pentru că este un instrument de piaţă”

Candidatul independent la funcția de Președinte al R. Moldova, Valeriu Ghilețchi a participat la o masă rotundă la Cahul, unde a fost discutată problema de securitate economică națională.

După cum comunică TRIBUNA, actuala problemă a patentei a fost discutată pe larg la masa rotundă, majoritatea declarîndu-se nemulțumiți de această lege, iar alții afirmînd că este o inițiativă bună.

Dacă va deveni Președinte, Valeriu Ghilețchi, spune că legea dată trebuie detaliat scrisă pentru a nu apărea întrebări și de notat exact pentru cine este anulată patenta.

„Președintelui îi revin și, în același timp, nu-i revin competențele prin soluționarea problemelor cu business-ul, dar el trebuie să fie la curent cu toate aceste reguli și să aibă drept scop să decidă legile în mod corect. Cunosc regula patentei, am discutat-o și în Parlament. Nu pledez pentru lichidarea patentei, pentru că este un instrument de piață, dar și aplicarea ei trebuie limitată și de scris clar în lege pentru a nu avea loc interpretări. Unii oameni abuzează de această lege. Problema abuzului vine și din partea Inspectoratului Fiscal, pentru că se face corupție dacă nu e scris clar cine poate beneficia de patentă. Trebuie să existe niște stimulente pentru ca întreprinzătorii de patentă să vrea să crească”, a spus Valeriu Ghilețchi.

Cristina Parfeni

Sursa: Tribuna.md

Related Articles

Close