Valeriu GHILEȚCHI și James PETTIT au avut o întrevedere la Ambasada SUA

Valeriu GHILEȚCHI și James PETTIT au avut o întrevedere la Ambasada SUA

Valeriu GHILEȚCHI și James PETTIT au avut o întrevedere la Ambasada SUA

Deputatul Valeriu GHILEȚCHI a avut, joi 08 septembrie, o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chișinău, James PETTIT. În cadrul discuției au fost abordate subiecte ce țin în mare parte de campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016. Ambasadorul SUA s-a interesat de modul cum decurge colectarea semnăturilor și care sunt dificultățile majore care apar la această etapă. Dl GHILEȚCHI a menționat că este un proces anevoios și a exprimat regretul că anumite amendamente înaintate la Codul Electoral, care ar fi ușurat acest proces, nu au fost acceptate. Unul din ele ținea de numărul minim de 600 de semnături din jumătate din unitățile administrative de nivelul doi.

Dl PETTIT a menționat că Ambasada urmărește cu mare atenție toate evenimentele care sunt legate de campania prezidențială. "Sunt semnale care stârnesc anumite îngrijorări, dar sper că alegerile vor fi libere și corecte. Este important ca Președintele nou ales să se bucure de legitimitate și recunoaștere internațională. Un eventual eșec sau nerecunoaștere a alegerilor, ar destabiliza foarte mult situația din țară", a subliniat Dl Ambasador.

În cadrul aceleași întâlniri, a fost atins și subiectul legat de declarația Domniei sale, privind relația Republicii Moldova cu România, declarație care stârnit multe reacții negative. Excelența Sa a apreciat poziția pe care a exprimat-o Dl GHILEȚCHI cu privire la acest subiect complex și sensibil. În încheiere, Ambasadorul SUA la Chișinău i-a urat succes candidatului independent Valeriu GHILEȚCHI în cursa pentru fotoliul de Președinte al Republicii Moldova.

Deputatul şi-a anunţat decizia de a candida la Alegerile Prezidenţiale din 30 octombrie independent pe 11 august. Grupul de iniţiativă a fost constituit miercuri, 31 august. Aceasta este a doua campanie electorală ca şi candidat independent pentru Valeriu GHILEȚCHI. La alegerile parlamentare din 2001, dânsul a acumulat în jur de 1.74 %. Acesta este cel mai bun scor înregistrat de vreun candidat independent până în prezent.

Serviciul de presă al candidatului Valeriu GHILEȚCHI

 

Related Articles

Close