Vizita delegației Parlamentului din Estonia

Vizita delegației Parlamentului din Estonia

Vizita delegației Parlamentului din Estonia

unnamed

Astăzi am avut onoarea, alături de Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, Dna Ana GUȚU, să primim în vizită delegația Comisiei pentru Afaceri UE a Parlamentului Estoniei. În cuvântul său de salut, Dna Guțu a menționat exemplul frumos pe care îl oferă Estonia în vederea parcursului european și a mulțumit pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova. La rândul meu, am salutat relațiile bilaterale dintre țările noastre care sunt în ascensiune. De asemenea, am rugat partea estoniană să ne susțină și în următoarea etapă de integrare europeană.

În Estonia avem unul dintre cei mai activi ambasadori în persoana Dlui Victor GUZUN, care a înfrățit multe localități din Republica Moldova cu regiuni sau comunități din Estonia. Potrivit acestuia, această vizită este: "Un mesaj clar de sprijin pentru ţara mea. Vizita are drept scop aprofundarea relațiilor de cooperare dintre Parlamentele Republicii Moldova și Estonia și este un mesaj de susținere a aspirațiilor de integrare europeană a Republicii Moldova. Estonia este un susținător clar de integrare europeană a Republicii Moldova atât la nivel politic, cât și prin intermediul check your luck at uk casinos proiectelor de asistență în multiple ramuri, schimburi de experiență și bune practici".

Președintele Comisiei pentru Afaceri UE, Dl Kalle PALLING, ne-a informat că Parlamentul Estoniei va ratifica săptămâna viitoare, cel mai probabil pe 04 noiembrie, Acordul de Asociere și Liber Schimb dintre UE și Republica Moldova. Referitor la următoarea etapă, el a declarat că Estonia salută perspectiva europeană a Republicii Moldova și va susține aderarea ei la Uniunea Europeană.

Dna Marianne MIKKO, președintele grupului de prietenie cu Moldova, a spus că a vizitat țara noastră peste 30 de ori și vede mari schimbări. "Parlamentul actual arată mult mai luminos, în comparație cu cel din trecut care întunecat și sovietizat." Domnia sa, la fel, nu vede nici un obstacol în ce privește aderarea Moldovei la UE. Liberalizarea regimului de vize este deja un prim pas. Chiar dacă Federația Rusă complică situația prin politica sa, important este să nu vă temeți și să continuați să mergeți înainte.

Dna Liisa-Ly PAKOSTA, membră a Comisiei din partea grupului PPE, ne-a urat succes la alegeri spunând că își dorește ca noul Parlament al Moldovei să fie un Parlament european.

Delegația parlamentară estoniană efectuează o vizită la Chișinău, în perioada 28 – 30 octombrie 2014 și este condusă de Președintele Comisiei pentru Afaceri UE, Kalle PALLING. Din componența delegației fac parte deputații Marianne MIKKO, Președintele grupului de prietenie cu Moldova, Liisa-Ly PAKOSTA, membră a Comisiei, și Raul TOOMAS, reprezentantul Estoniei în Moldova.

Related Articles

Close